onsdag den 28. april 2021

At træne Podenco Ibicenco - 28-04-2021

 Hold på hat og briller, og sæt dig godt til rette!

Dette oplæg kan blive langt.

Der er rigtigt mange som har været en del af min om gangs kreds i de sidste 10-14 år inde for hunde træning, og der har jeg lige fra start sagt og ønsket mig en border collie.

Det fik jeg så i 2018 - Men den historie fortæller jeg mere om i andet oplæg.

Men det endte ikke lykkelig og jeg fik angst.

Jeg var så heldig, at få en udstationerings tæve af racen Podenco Ibincenco fra Kennel Darwins Legacey - De havde fået det første kuld PI hvalpe i Danmark efter 10-15 år.

Jeg havde fulgt kuldet på siden linjen på forskellige facebook grupper, og læst om racen og forelsket mig mere og mere i racen.

En da så jeg at opdrætter havde lavet et opslag om de søgte en udstationerings familie til en tæve. Jeg snakkede med min daværende kæreste og skrev til opdrætter.

Vi aftalte en dag, hvor vi kunne mødes og vores 3 daværende hunde kunne møde den Lille hvalp, som forventede var de pisse ligeglade med hvalpen.

Og opdrætter kom med os hjem og vi fik underskrevet papirene og Funny flyttede ind som 3 måneders hvalp- Så begyndte det hårde arbejde og nej det var ikke renligheden her, men med en usikker hvalp - som i virkelig usikker. Jeg skulle ha startet til hvalpetræning, valgte melde fra af en grund - det var IKKE blevet en succes.

Jeg tog hende med over alt, ud og køre bus og kigge på mennesker - så socialiseret blev hund.!!! Plus træning implus/ selvkontrol træning i den stald vi havde på vores gård.

Funny var usikker og bange mange ting, så vores træning forgik hjemme haven - Det var kom når blev kaldt, fremadsendelses med legetøj, tilbyd selv adfærd, lidt spor og Stand - til udstillings brug. Og thats it. Især fremadsendelser med legetøj, gav hende selvtillid og gjorde hende mere selvsikker.

Vi begyndte at komme på Midt Jysk Greyhoundstadion i Bjerringbro. I starten kunne Funny slet ha en fremmede hund eller menneske snakkede med  eller kiggede på hende.

Men løbe det kunne hun, og hun blev bedre og bedre men ikke kun til at løbe men også til at være blandt hunde og mennesker.

Idag tror hun at ALLE MENNESKER OG HUNDE er til for hende.

Funny var ca. 6 måneder før jeg introducerede hende for almindelig lydigheds træning.

Jeg havde lært fra andre hunde jeg har arbejdet med, at tilpasse træningen som passer den hund man arbejder med.

Så det gjorde jeg selvfølig også med Funny.

Det har i dag givet mig en super arbejdes hund og hund der ikke er så nervøs mere. Stadigvæk forsigtig med nye mennesker og fremmed hunde der voldsomme.


Denne her video er lige optaget her til aften 
Vi er noget RIGTIGT lang med Fri Ved Fod, ja vi mangler afslutningen med sitte sig når man standser, men jeg har valgt fokuser på kontakt, attitude og at følge mig
Og så skal jeg til at træne mere på græs, da hun ikke går optimalt her i det lidt høje græs, da vi normalt træner på vores gåture.



Denne video er også optaget her til aften.
Her viser hun hvor langt vi er noget med slaom træningen.
Og det er jo kun 14 dage siden jeg startede slaom træningen op igen - lad mig sige det sådan her - Funny er bedre til slaom end Caro nogen sinde blev, Funny viser meget mere lyst og en lille bitte fart i slaom allerede og det er rigtigt godt.





Lige lidt billeder jeg tog for nogen dage siden af Funny og jeg vil bare vise dem igen fordi jeg elsker min hund, mere end noget andet. Og hun er min soulmate.

Mange mener Podencoen er  svær, at træne, om jeg synes det? svaret er kort nej

Jeg har verdens nemmeste hund - Ja hun kan IKKE slippes på en mark medmindre det er spærret af, men tilgengæld kan jeg have med over ALT uden problemer, i biler, busser, tog og hjemme ved folk.

Ja der sine udfordringer med hende men det er der med alle hunde.

Jeg føler jeg har en border collie i den forkerte, krop for spørger jeg Funny om hun er klar, så er hun klar men samtiddig kan hun sagtens slappe af i en HEL dag og nøjes med 2x 15 minutter gåtur på en dag. 

Men jeg har også brugt og bruger meget af min tid på Funny og sådan vil det altid være.

Podencoen er og bliver en hund med jagt instinkt, men derfor udlukker det ikke at man kan få en super arbejdes hund.
Fx. arbejder jeg RIGTIGT meget med IKKE at jage mus, medmindre jeg giver lov.

ALT I ALT  kan jeg kun være positiv om denne her skønne race

Jeg vil altid anbefale og kun anbefale denne skønne race, til erfarende hunde mennesker, som vil træne med sin hund.

For det er en klog hund, og lære hurtigt både de gode ting og de dårlige ting.
De skal bruges  til et eller andet form hunde træning, om det er gåture, eller mentalt træning. 

Jeg elsker denne race her, og jeg skal 100% have en podenco igen, når Funny engang ikke kan mere.
Fordi det er en fantatisk race.

Det bliver desværre ikke hvalp efter Funny, men nok mere en niece til hende, da jeg har besluttet mig for at jeg IKKE vil tage et kuld hvalpe på Funny- Hun bliver 3 år til Juli,, men min økonomi er ikke til et kuld hvalpe og jeg tror IKKE på at jeg når få kennel mærke, og undersøgt Funny for diverse sygdomme og Hofter/ Albuer og OCD og Ryggen inden jeg synes det er forsent med et kuld.

Jeg vil altid elske denne race, fordi den har bekræftet mig i min teori - Man former selv sin hund.

Funny var en del af flokken og legede, spiste, trænede men når hun skulle slappe af røg hun i buret, da jeg ville ha hun skulle slappe af !  Og det gjorde hun IKKE, hvis hun var sammen med de andre, da de er nogen stressende hunde - I min verden.

Der var heller ikke noget med at lege indenfor i huset, da 2 store hunde kunne virke voldsomt for 2 små gammel rotter af hunde!

Jeg synes personligt, at med at bruge buret så meget det første år har givet en hund i ro inden for og en super arbejdes hund udenfor.

Da hun så var et år begyndte hun og få lov til at slappe af med de andre hunde-  Idag bruger  jeg kun buret når hun skal være alene hjemme og er ved tilvende hende til at være alene i gangen og på badeværelset. 

Jeg synes og jeg siger det IGEN jeg har fået en MEGET rolig hund indenfor,  


BONUS INFO OM MINE DRØMME!!

Jeg har 4 racer jeg ønsker at have sammen, fordi jeg synes de minder rigtigt, meget om hinanden sind, godt være det er hyrdehunde, spidshunde og stående jagthunde men jeg synes de 3racer minder om hinanden. Men igen hvordan man opdrager og har sine hunde. Men det er langt ude i fremtiden


Ok, det blev ikke det længste opslag som jeg frygtede ;) 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar